Llocs d'interès

 • Museu d'Arquelogia de Catalunya - Ruïnes d'Empúries

  Adreça:
  Carrer de J. Puig i Cadafalch, 36, 17130 L'Escala, Girona, Spain .

  Empúries va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. En aquest jaciment s’hi conserven les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- i d’una ciutat romana -l’antiga Emporiae- creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

 • Museu de l'Anxova i la Sal

  Adreça:
  Av. Francesc Macià, 1, 17130 L'Escala, Girona, Spain .

  Ubicat a l’antic escorxador (edifici de l’any 1913), el Museu de l’Anxova i la Sal ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics. L’exposició permanent mostra la història de la pesca des del segle XVI fins a l’actualitat i, sobretot, la salaó d’anxoves, indústria que al llarg dels segles ha sigut el motor de la vila i l’ha fet famosa arreu del món.

 • L'Alfolí de la Sal

  Adreça:
  Carrer Alfolí, nº 6, 17130 L'Escala, Girona, Spain .

  L'Alfolí és un dels edificis emblemàtics de l'Escala. Era l'àntic centre de comerç de sal, si bé va tenir més funcions des que va ser habilitat a la segona meitat del segle XVII. Va servir de magatzem, del punt de redistribució i de control de les mercaderies que arribaven per mar (sal, cereals i altres productes), i de les que s'exportaven (peix salat, vi, etc).

 • Sant Martí d'Empúries

  Adreça:
  17130 Sant Martí d'Empúries, Girona, Spain .

  Es tracta d’un veïnat depenent de L’Escala, conservat com a poble medieval. Val la pena passejar pels carrers estrets de la població, disfrutar dels restaurants que hi ha a la Plaça Major i visitar les platges que hi ha al costat del poble.

 • El Casc Antic de l'Escala

  Adreça:
  Carrer la Platja, 17130 L'Escala, Girona, Spain .

  Amb activitat durant tot l’any, el Casc Antic de L’Escala és sense cap mena de dubte un dels llocs que hem de visitar. Amb una gran varietat de serveis i molts racons que segurament no oblidarem, com “La Platja (just al centre del poble), el passeig marítim o els antics edificis que podem trobar pels carrerons, entre d'altres.

 • Les platges d'Empúries

  Adreça:
  Passeig Dr. Pi i Llussà, 2, 17130 L'Escala, Girona, Spain .

  Des de L’Escala es pot agafar el Passeig d’Empúries, que va fins a la població medieval de Sant Martí d’Empúries. És un passeig perfecte per fer-lo caminant, corrent o en bicicleta, mentre gaudim de les vistes de les platges d’Empúries, els pins i la mar mediterrània. Durant el trajecte ens trobem algunes de les platges més boniques de la zona.

 • Cala Montgó

  Adreça:
  Cala Montgó, Spain .

  La Cala Montgó, ubicada al sud de l’Escala, és una bonica platja de sorra daurada, on a més podem trobar diversos bars i restaurants.